Nadpis textu

zde najdete skvělé recepty od Elišky Procházkové...

Kokosky


Sněhové cukroví s kokosem, které vám zvedne náladu nejen na Vánoce. Kokosky na ,které stačí jen trochu surovina a čas. Přesně na ty zde najdete recept.


Suroviny:

3 bílky

225 g cukru

kokos

Postup:

Do mísy dejte bílky a začněte šlehat sníh.

Přisipávejte cukr a po něm i kokos dokud budete mít ušlehaný tuhý sníh s kousky kokosu.

Pomocí lžičky nandejte na plech s pečícím papírem kokosovou hmotu a předehřejte troubu na 170°C.

Pečte alespoň 15 minut. Pak vypněte troubu a nechte v ní plech do druhého dne.

Recepty

V této sekci naleznete recepty Elišky Procházkové...

Perníčky ozdobené citronovou polevou

Vánoce se blíží a každý si hledá recepty na nové vánoční cukroví. Tady máte jednoduchý způsob pečení perníčků i se sladkou polevou.( Zvládli jsme je upéct se třídou na hodině vaření, tak to vy zvládnete určitě taky.)

Suroviny:

50 g másla
80 g medu
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
3 lžíce rumu
1 lžička kipřícího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
2 lžíce perníkového koření


Bílková poleva:

1 bílek

150 g (prosátého) moučkového cukru

pár kapek citronové šťávy

Postup:

Rozehřejte máslo s medem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Vyšlehejte vejce s cukry a přidejte rum a již vychladlou hmotu z másla a medu. Znovu šlehejte do hladka a postupně přidávejte všechny ingredience.
Těsto důkladně propracujte a nechte do druhého dne v lednici.
Vyšlehejte bílek, moučkový cukr a šťávu z citronu do hladké polevy.
Vychlazené těsto vyválejte a vykrájejte.
Troubu předehřejte na 160 °C. Pečte dokud nebudou perníčky dozlatova.
Až perníčky trochu vystydnou ozdobte je polevou. Nechte ztuhnout a máte hotovo.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 9-11 lžic mouky
  • 10-14 lžic cukru
  • (něco na chuť)

Lehký korpus pro každého

Tento korpus je jednoduchý na pečení a vynikající na chuť. Můžete ho upéct a podávat s krémem i bez něj, s ovocem i čokoládou. Lze ho použít na narozeninový dort i na lehký letní koláč. Můžete do něj přidat kakao, čokoládu i ovoce, záleží jen na vás.


Postup:

Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte sníh.
V druhé míse smíchejte žloutky, mouku, cukr a pokud chcete tak něco na dochucení.
Pomalu promíchejte sníh a nehotové těsto. Nalijte do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy.
Pečte 15-35 minut asi při 180 °C.
Přidejte krém, ovoce, čokoládu nebo něco jiného na co máte chuť .

Krém z mascarpone

Můj krém z mascarpone je jednoduchý na tvorbu i suroviny. Pokud chcete můžete si upravovat jeho suroviny podle chuti. Přimícháním ovoce, kakaa, čokolády nebo jiné laskominky získáte zas jinou chuť či barvu. Mícháním "dochucovadel" získáváte nekonečné možnosti chuti krému:)

Postup:

V míse smíchejte moučkový cukr a smetanu. Začněte šlehat a postupně přimíchávejte mascarpone, případně další přísady podle chuti. Šlehejte do té doby než budete mít hladký krém. Krém můžete dát do dortu i jím ozdobit drobné zákusky.

Suroviny:

250 ml smetany ke šlehání

250 g mascarpone

2,5 lžic moučkového cukru


FZŠ Mezi Školami 2322/1, Praha 5 – Stodůlky
Všechna práva vyhrazena 2022
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.