Nadpis textu

zde najdete skvělé recepty od Elišky Procházkové...

Kokosky


Sněhové cukroví s kokosem, které vám zvedne náladu nejen na Vánoce. Kokosky na ,které stačí jen trochu surovina a čas. Přesně na ty zde najdete recept.


Suroviny:

3 bílky

225 g cukru

kokos

Postup:

Do mísy dejte bílky a začněte šlehat sníh.

Přisipávejte cukr a po něm i kokos dokud budete mít ušlehaný tuhý sníh s kousky kokosu.

Pomocí lžičky nandejte na plech s pečícím papírem kokosovou hmotu a předehřejte troubu na 170°C.

Pečte alespoň 15 minut. Pak vypněte troubu a nechte v ní plech do druhého dne.

Recepty

V této sekci naleznete recepty Elišky Procházkové...

Perníčky ozdobené citronovou polevou

Vánoce se blíží a každý si hledá recepty na nové vánoční cukroví. Tady máte jednoduchý způsob pečení perníčků i se sladkou polevou.( Zvládli jsme je upéct se třídou na hodině vaření, tak to vy zvládnete určitě taky.)

Suroviny:

50 g másla
80 g medu
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
3 lžíce rumu
1 lžička kipřícího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
2 lžíce perníkového koření


Bílková poleva:

1 bílek

150 g (prosátého) moučkového cukru

pár kapek citronové šťávy

Postup:

Rozehřejte máslo s medem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Vyšlehejte vejce s cukry a přidejte rum a již vychladlou hmotu z másla a medu. Znovu šlehejte do hladka a postupně přidávejte všechny ingredience.
Těsto důkladně propracujte a nechte do druhého dne v lednici.
Vyšlehejte bílek, moučkový cukr a šťávu z citronu do hladké polevy.
Vychlazené těsto vyválejte a vykrájejte.
Troubu předehřejte na 160 °C. Pečte dokud nebudou perníčky dozlatova.
Až perníčky trochu vystydnou ozdobte je polevou. Nechte ztuhnout a máte hotovo.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 9-11 lžic mouky
  • 10-14 lžic cukru
  • (něco na chuť)

Lehký korpus pro každého

Tento korpus je jednoduchý na pečení a vynikající na chuť. Můžete ho upéct a podávat s krémem i bez něj, s ovocem i čokoládou. Lze ho použít na narozeninový dort i na lehký letní koláč. Můžete do něj přidat kakao, čokoládu i ovoce, záleží jen na vás.


Postup:

Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte sníh.
V druhé míse smíchejte žloutky, mouku, cukr a pokud chcete tak něco na dochucení.
Pomalu promíchejte sníh a nehotové těsto. Nalijte do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy.
Pečte 15-35 minut asi při 180 °C.
Přidejte krém, ovoce, čokoládu nebo něco jiného na co máte chuť .

Krém z mascarpone

Můj krém z mascarpone je jednoduchý na tvorbu i suroviny. Pokud chcete můžete si upravovat jeho suroviny podle chuti. Přimícháním ovoce, kakaa, čokolády nebo jiné laskominky získáte zas jinou chuť či barvu. Mícháním "dochucovadel" získáváte nekonečné možnosti chuti krému:)

Postup:

V míse smíchejte moučkový cukr a smetanu. Začněte šlehat a postupně přimíchávejte mascarpone, případně další přísady podle chuti. Šlehejte do té doby než budete mít hladký krém. Krém můžete dát do dortu i jím ozdobit drobné zákusky.

Suroviny:

250 ml smetany ke šlehání

250 g mascarpone

2,5 lžic moučkového cukru


FZŠ Mezi Školami 2322/1, Praha 5 – Stodůlky
Všechna práva vyhrazena 2022
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky